Breaking News

GK Quiz on Indian Premier League 2020 quiz by Attitude quotes

 GK Quiz on Indian Premier League

1. How many finals has Mahendra Singh Dhoni played in the IPL?

a) 5

b) 6

c) 7

d) 8


Click here to view Answer

Answer c) 7

2. Which cricketer has scored the fastest hundred in the IPL?

a) Virat Kohli

b) David Warner

c) AB de Villiers

d) Chris Gayle


Click here to view Answer

Answer d) Chris Gayle

3. Which team has successfully defended its title in the IPL?

a) CSK

b) KKR

c) DC

d) MI


Click here to view Answer

Answer a) CSK

4. Which cricketer scored four hundreds in the 2016 IPL?

a) Jacques Khalis

b) Suresh Raina

c) Virat Kohli

d) Brendon McCullam


Click here to view Answer

Answer c) Virat Kohli

5. Which cricketer hit the winning runs for Rajasthan Royals in the 2008 IPL?

a) Shane Warne

b) Sohail Tanvir

c) Graeme Smith

d) Yusuf Pathan


Click here to view Answer

Answer b) Sohail Tanvir

6. How many teams has Parthiv Patel represented before IPL 2018?

a) 6

b) 5

c) 4

d) 3


Click here to view Answer

Answer a) 6

7. Which cricketer has won the most number of IPL titles?

a) Gautam Gambhir

b) Virat Kohli

c) Dwayne Bravo

d) Rohit Sharma


Click here to view Answer

Answer d) Rohit Sharma

8. Which team won IPL title in the year 2012?

a) CSk

b) RR

c) KKR

d) DC


Click here to view Answer

Answer c) KKR

9. In the year 2014, who won the player of the series?

a) Glenn Maxwell

b) Shane Watson

c) Andre Rusell

d) Virat Kohli


Click here to view Answer

Answer a) Glenn Maxwell

10. Which Bowler has taken most number of wickets?

a) Ashwin ravichandran

b) Lashith Malinga

c) Yousuf Pathan

d) Munaf Patel


Click here to view Answer

Answer b) Lashith Malinga

11. Which cricketer has bowled the most number of dot balls in the IPL?

a) Praveen Kumar

b) Lasith Malinga

c) Harbhajan Singh

d) Sunil Narine


Click here to view Answer

Answer a) Praveen Kumar

12. How many number of hat-tricks have taken place in the IPL?

a) 10

b) 12

c) 4

d) 17


Click here to view Answer

Answer d) 17

13. How many balls did Yusuf Pathan take to score hundred against Mumbai Indians in IPL 2010?

a) 37

b) 40

c) 34

d) 31


Click here to view Answer

Answer a) 37

14. Who scored the first century in the IPL in 2008?

a) Suresh Raina

b) Virat Kohli

c) Brendon McCullum

d) Michael Hussey


Click here to view Answer

Answer c) Brendon McCullum

15. Which Indian player was banned for the remainder of the 2008 IPL season for slapping a fellow Indian player?

a) Harbhajan Singh

b) S. Sreesanth

c) Ravindra Jadeja

d) Suresh Raina


Click here to view Answer

Answer a) Harbhajan Singh

16. Which batsman holds the record for the highest score in an IPL match?

a) Virat Kohli

b) Chris Gayle

c) Suresh Raina

d) Rohit Sharma


Click here to view Answer

Answer b) Chris Gayle

17. Why was the second season of the IPL moved to South Africa?

a) Better facilities

b) India’s national elections

c) Weather issues

d) Sponsor demands


Click here to view Answer

Answer b) India’s national elections

18. Where was the final match of IPL 2017, between Mumbai Indians and Rising Pune Supergiant, played?

a) Delhi

b) Pune

c) Mumbai

d) Hyderabad


Click here to view Answer

Answer d) Hyderabad

19. Who is the current head coach of the Delhi Daredevils?

a) Virender Sehwag

b) Rahul Dravid

c) Ricky Ponting

d) Pravin Amre


Click here to view Answer

Answer c) Ricky Ponting

20. Who is the new captain of the Kolkata Knight Riders?

a) M.S. Dhoni

b) Dinesh Karthik

c) Robin Uthappa

d) Ajinkya Rahane


Click here to view Answer

Answer b) Dinesh Karthik

कोई टिप्पणी नहीं

Not Spam Comments And Social media Share
Thanks for Reading